Amenzi de 350 de mii de lei pentru neregulile descoperite pe litoral

Postat la 12 august 2019 85 afişări

Reprezentanţii ANSVSA au realizat activităţi de control pe litoral în cadrul cărora au controlat peste 200 de unităţi alimentare. Aceşti au amendat 74 de dintre unităţile verificate cu peste 350 de mii de lei pentru nereguli de igienă, depozitare şi etichetare.

Amenzi de 350 de mii de lei pentru neregulile descoperite pe litoral

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unităţi alimentare.

Controalele au vizat167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate, potrivit unui comunicat ANSVSA remis luni, MEDIAFAX.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
litoral,
amenzi,
aplicare,
alimente,
depozitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.