Amendamentele depuse la proiectul privind noile măsuri fiscal-bugetare: impozitul aplicat băncilor să crească de la 1% la 2% în primii doi ani, după care să revină la 1%

Autor: Ramona Cornea Postat la 26 septembrie 2023 23 afişări

Amendamentele depuse la proiectul privind noile măsuri fiscal-bugetare: impozitul aplicat băncilor să crească de la 1% la 2% în primii doi ani, după care să revină la 1%

Coaliţia PNL-PSD discută amendamentele aduse la proiectul privind noile măsuri fiscal-bugetare, iar unul dintre ele se referă la impozitul aplicat veniturilor băncilor.  Dacă varianta Guvernului arăta că se introduce un impozit de 1% pe cifra de afaceri, amendamentul propus se referă la un procent de 2% pentru 2 ani (2024-2025), iar apoi de 1% începând din 2026.

„La art. III punctul 2., referitor la articolul 18^2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: (1) Prin excepţie de la art. 18^1, instituţiile de credit - persoane juridice române şi sucursalele din România ale instituţiilor de credit - persoane juridice străine datorează suplimentar impozitului pe profit un impozit pe cifra de afaceri calculat prin aplicarea asupra cifrei de afaceri a următoarelor cote de impozitare: 2%, pentru perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2025 inclusiv; 1%, începând cu data de 1 ianuarie 2026”, scrie amendamentul menţionat.

Procedural, guvernul Ciolacu a trimis către parlament pachetul fiscal. La acest pachet fiscal pot fi depuse amendate de parlamentari. Acestea sunt, urmând ca, în final, guvernul să decidă ce îşi asumă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozit,
aplicare,
amendamente,
banci,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.