Amendă record pentru benzinarii din România: un miliard de lei

Postat la 10 ianuarie 2012 11 afişări

Consiliului Concurenţei a sancţionat principalele companii petroliere din România cu amenzi de până la 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010, în urma unei investigaţii derulate pe piaţa carburanţilor, au declarat pentru Mediafax surse apropiate situaţiei.

Consiliului Concurenţei a anunţat că va prezenta marţi, într-o conferinţă de presă programată pentru ora 13.00, concluziile investigaţiei începută în 2005 şi reluată în 2009. Autoritatea de reglementare investighează cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, având suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină. Cifrele de afaceri cumulate în 2010 ale companiilor OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI România, MOL Romania Petroleum Products şi Lukoil România totalizează 32,4 miliarde de lei, astfel că valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ un miliard de lei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amenda-record-pentru-benzinarii-din-romania-un-miliard-de-lei-9138097
9138097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.