Ambasadorul italian la Bucureşti: Italia va încerca, la preşedinţia UE, să atingă obiectivul aderării României la Schengen

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 02 iulie 2014 35 afişări

Ambasadorul italian la Bucureşti, Diego Brasioli, a declarat, miercuri, că Italia va încerca, în acest mandat semestrial la şefia Consiliului UE, să atingă obiectivul aderării României la spaţiul Schengen.

”Poziţia Italiei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen este cunoscută. După părerea noastră, România a îndeplnit condiţiile acestei aderări încă din 2011 şi în prezent ar trebui să fie deja membru al Spaţiului Schengen. Este nevoie, însă, de consens şi, în calitate de preşedinte al Uniunii Europene, Italia va încerca să atingă acest obiectiv al aderării României la Schengen”, a aspus ambasadorul.

Potrivit acestuia, abordarea aderării în doi paşi este una ”foarte potrivită”.

Diego Brasioli a mai spus că se întâlneşte foarte des cu investitori italieni în România şi, având în vedere legăturile economice strânse dintre cele două ţări, acesţia transmit că îşi doresc ca România să devină cât mai repede membru al spaţiului Schengen, pentru că acest lucru ar ajuta şi afacerile pe care ei le derulează în ţara noastră şi rapiditatea proceselor transfrontaliere.

”Prin urmare, cu cât România se va încadra mai repede în Spaţiul Schengen, cu atât mai bine, atât pentru România cât şi pentru investitorii italieni prezenţi în această ţară”, a spus ambasadorul italian la Bucureşti.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, în conferinţa de lansare a Preşedinţiei italiene rotative a Consiliului UE, că România contează pe sprijinul Italiei pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, alături de ambasadorul italian Diego Brasioli şi de şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, au participat, miercuri, la reşedinţa Ambasadorului Italiei la Bucureşti, la o conferinţă de presă cu ocazia lansării Preşedinţiei italiene rotative a Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2014).

Brasioli: România şi Italia au o relaţie unică, nu există state europene atât de apropiate

Ambasadorul italian la Bucureşti, Diego Brasioli, a declarat, miercuri, cu ocazia lansării preşedinţiei italiene a Consiliului Uniunii Europene, că relaţia dintre Italia şi România este unică şi că nu există state europene atât de apropiate ca cele două ţări.

Relaţiile dintre Italia şi România sunt, aş spune, unice. Probabil nu există state europene care sunt aşa de apropiate unul de altul ca statele noastre”, s spus Brasioli.

El a arătat că, în cele 18 luni, din iulie 2014 până în decembrie 2015, împreună cu Letonia şi Luxemburg, celelalte două ţări care urmează la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Italia va lucra pentru consolidarea creşterii economice a Europei şi pentru o Uniune Europeană capabilă să răspundă provocărilor globalizării.

Diego Brasioli a prezentat şi logo-ul preşedinţiei Italiei, reprezentat de o rândunică, simbol al libertăţii şi a menţionat că preşedinţia italiană se va axa pe iniţiative de creştere economică şi ocuparea forţei de muncă, având ca scop consolidarea rolului Uniunii Europene în lume.

Ambasadorul Italiei a afirmat că Europa se confruntă cu o problemă importantă, cea a şomajului, existând peste 26 de milioane de şomeri în prezent, preşedinţia italiană urmând a se apleca asupra unei creşteri economice susţinute, dar şi asupra rezolvării şomajului în rândul tinerilor, prin programul de garanţii pentru tineri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
ROMÂNIA,
SCHENGEN

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ambasadorul-italian-la-bucuresti-italia-va-incerca-la-presedintia-ue-sa-atinga-obiectivul-aderarii-romaniei-la-schengen-12875416
12875416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.