Ambasadorul Franţei: România are un sistem educativ extrem de performant. Problema este abandonul şcolar

Postat la 23 aprilie 2013 29 afişări

Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, afirmă că "România are un sistem educativ extrem de performant, în special pentru crearea elitelor", însă problema o reprezintă abandonul şcolar, motiv pentru care a fost propus Guvernului un proiect alternativ de a sprijini populaţia romă şi a limita fenomenul.

Ambasadorul Franţei: România are un sistem educativ extrem de performant. Problema este abandonul şcolar

 Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, comentând afirmaţiile ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, potrivit cărora soluţia găsită de Franţa pentru romi - de a le da o sumă de bani pentru a reveni în ţara de origine - nu va rezolva niciodată problema, că această măsură a fost stopată la începutul anului.

"Am lucrat cu doamna Câmpeanu şi am încetat de la 1 ianuarie această măsură. Noi am închis această măsură împreună cu doamna Câmpeanu şi Guvernul român şi am propus un proiect alternativ - am fost şi la Mehedinţi şi Craiova - de a sprijini populaţia romă care vrea să revină în România. Îmi permit un scurt mesaj: România nu este o ţară subdezvoltată în termeni de educaţie. Aveţi un sistem educativ care este extrem de performant, în special pentru crearea elitelor, din păcate aţi pierdut un milion de elevi. În turul meu prin România vizitez aceste şcoli. Am fost profesor şi văd şcoli care permit sprijinirea elevilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasadorul-frantei-romania-are-un-sistem-educativ-extrem-de-performant-problema-este-abandonul-scolar-10786096
10786096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.