Amazon pregăteşte un smartphone 3D

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 aprilie 2014 36 afişări

Retailerul american Amazon se pregăteşte să lanseze în a doua jumătate a anului primul smartphone al companiei, echipat cu tehnologie care face unele imagini să pară 3D, similar unei holograme, fără să necesite ochelari speciali.

Amazon pregăteşte un smartphone 3D

Smartphone-ul va pune Amazon în concurenţă directă cu Samsung sau Apple. Retailerul a prezentat în ultimele săptămâni smartphone-ul unor dezvoltatori de aplicaţii şi software din San Francisco şi Seattle. Persoane informate asupra planurilor Amazon au afirmat că retailerul vrea să prezinte telefonul până la sfârşitul lunii iunie şi să înceapă livrările până la sfârşitul lunii septembrie, înaintea sezonului de cumpărături de la sfârşitul anului.

Surse ale Wall Street Journal au declarat că Amazon speră ca telefonul său să iasă în evidenţă prin intermediul ecranului capabil să afişeze imagini aparent 3D fără a fi necesari ochelari speciali. Telefonul va utiliza tehnologie de urmărire a retinei, cu patru camere pe faţa telefonului, sau senzori, pentru a face imaginile să pară 3D, similar unei holograme. Un purtător de cuvânt al Amazon a refuzat să comenteze.

Cu noul telefon, Amazon ar intra pe o piaţă pe care concurenţa este foarte dură şi aproape a eliminat companii precum BlackBerry şi Motorola. Apple şi Samsung controlează împreună 49% din piaţa smartphone-urilor, potrivit firmei de cercetare IDC. Amazon a lansat anul trecut şi versiuni noi ale tabletei Kindle Fire.

Retailerul are o abordare diferită faţă de alţi producători de smartphone-uri şi tablete. Şeful Amazon, Jeff Bezos, a declarat că preferă să facă profit din cumpărăturile pe care le fac clienţii prin intermediul dispozitivelor Amazon, decât direct din comercializarea acestora. Preţul smartphone-ului şi designul acestuia nu sunt clare încă, iar compania şi-ar putea schimba şi planurile de lansare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amazon-pregateste-un-smartphone-3d-12497414
12497414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.