Amazon angajează echipa dedicată sateliţilor de internet din cadrul Facebook, într-o lovitură adresată direct companiei SpaceX, condusă de Elon Musk

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 iulie 2021 40 afişări

Amazon angajează echipa dedicată sateliţilor de internet din cadrul Facebook, într-o lovitură adresată direct companiei SpaceX, condusă de Elon Musk

Amazon a achiziţionat echipa de experţi în sateliţi de internet din cadrul Facebook, informaţie confirmată de ambii giganţi americani, conform Business Insider.

Acordul alimentează eforturile de 10 miliarde de dolari ale Amazon, prin intermediul cărora se urmăreşte dezvoltarea unor sateliţi de orbită joasă (LEO) capabili să furnizeze internet de mare viteză la nivel mondial. De altfel, înţelegerea marchează insuccesul Facebook de a duce la capăt o sarcină similară.

Echipa Facebook, care s-a alăturat operaţiunii Amazon (de 500 de persoane) în aprilie, include atât fizicieni cât şi ingineri software care deţin o experienţă vastă privind crearea de sisteme aeronautice şi wireless.

Totodată, achiziţia a luat în calcul echipamente, unităţi de infrastructură şi o parte din proprietatea intelectuală dezvoltată de echipa Facebook.

Elon Musk, tot mai aproape de a-şi îndeplini visul din cadrul SpaceX. În doar câteva săptămâni, proiectul Starlink va oferi acces la internet în bandă largă în aproape toată lumea

Amazon încearcă astfel să concureze cu celelalte companii de sateliţi de internet, în special cu reţeaua Starlink a firmei conduse de Elon Musk SpaceX, dar şi cu grupul de comunicaţii OneWeb şi operatorul european Eutelsat.

Amazon a primit aprobare în iulie 2020 din partea Comisiei Federale de Comunicaţii din SUA pentru a lansa 3.236 de sateliţi LEO, într-un efort numit Project Kuiper. Compania susţine că va porni oficial serviciile de internet odată ce va lansa pe orbită 578 de sateliţi.

Eforturile de cercetare ale Facebook cu privire la tehnologia de internet pe bază de sateliţi, începute iniţial în 2015, s-au confruntat cu o serie de obstacole. Având în vedere lipsa de planuri referitoare la crearea propriei sale reţele de sateliţi, achiziţia efectuată de Amazon îi va permite echipei să îşi continue munca, a declarat Facebook, adăugând că va lucra în continuare cu firme precum Eutelsat pentru a extinde accesul la internet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
sateliti,
amazon,
facebook,
acces,
orbita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.