Amazon a plătit în 2014 taxe de 16 milioane dolari în Germania, la venituri de 11,9 miliarde dolari

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 26 mai 2015 180 afişări

Retailerul online Amazon a plătit în 2014 taxe de 11,9 milioane de euro (16 milioane dolari) în Germania, chiar dacă a realizat pe piaţa germană vânzări de 11,9 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de grupul american.

Germania este cea mai mare piaţă a grupului în afara Americii de Nord, potrivit raportului anual al Amazon, şi până recent vânzările şi profitul erau raportate prin intermediul diviziei din Luxembourg, unde fiscalitatea este scăzută.

Principala companie din Germania a grupului american, Amazon.de, administrează site-ul destinat acestei pieţe şi coordonează livrările, dar este finanţată prin intermediul companiilor din Luxembourg.

Potrivit datelor raportate la sfârşitul lunii aprilie, dar care au devenit publice abia în ultimele zile, Amazon.de a obţinut în 2014 un profit de 32 de milioane de euro şi a plătit un impozit pe profit de 11,9 milioane de euro (16 milioane dolari, la cursul mediu de schimb din 2014).

"Impozitul companiei se calculează la profit, nu la venituri. Comerţul online este o afacere cu marjă redusă şi extrem de competitiv, iar Amazon continuă să investească masiv la nivel mondial, ceea ce înseamnă că profitul nostru este scăzut", a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.de.

Compania a anunţat săptămâna trecută că de la 1 mai a introdus schimbări la diviziile din Marea Britanie, Germania, Spania şi Italia, astfel încât vânzările să fie raportate în ţările respective.

Potrivit analiştilor, noul sistem de raportare ar putea face ca Amazon să plătească taxe mai mari în anii viitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMAZON,
GERMANIA,
TAXE
/actualitate/amazon-a-platit-in-2014-taxe-de-16-milioane-dolari-in-germania-la-venituri-de-11-9-miliarde-dolari-14336977
14336977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.