Allianz-Ţiriac Asigurări a avut o scădere de 16% a primelor brute subscrise în primele nouă luni ale anului

Autor: Ana Raduta Postat la 29 noiembrie 2011 10 afişări

Veniturile totale din prime brute subscrise în primele nouă luni din 2011 au fost de 672 milioane de lei.

În aceeaşi perioadă de timp, compania a avut un profit trimestrial înainte de impozitare de 2,5 milioane de lei. Această cifră indică o îmbunătăţire cu 45% a nivelului profitului înregistrat după primele şase luni din 2011, până la o valoare de opt milioane de lei, ce reprezintă profitul înainte de impozitare aferent perioadei ianuarie-septembrie 2011.

În ceea ce priveşte volumul afacerilor, în trimestrul al treilea, Allianz-Ţiriac a obţinut venituri totale din activitatea de asigurări generale şi de viaţă (cumulat) de 211 milioane de lei. Primele brute subscrise în perioada ianuarie-septembrie 2011 s-au situat la 672 milioane de lei, în scădere cu 16% comparativ cu subscrierile de 798 de milioane de lei aferente aceleiaşi perioade din anul anterior.

"Mediul de afaceri dificil, incertitudinile privind evoluţiile economice viitoare şi prelungirea politicilor de austeritate publice, dar şi în administrarea bugetelor din mediul privat, afectează, în continuare, cererea de produse de asigurare. Presiunea asupra preţurilor protecţiei a rămas la cote foarte ridicate, iar acest lucru a amplificat volatilitatea pe piaţa asigurărilor. Contextul actual a afectat afacerile", spune Rangam Bir, directorul general al Allianz-ţiriac Asigurări.

În primele nouă luni din 2011, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurări generale a fost de circa 600 de milioane de lei, în scădere cu 18% comparativ cu acelaşi interval din 2010. Clasele de asigurări non-auto îşi continuă evoluţia pozitivă: rata de creştere a veniturilor de asigurări generale non-auto a urcat la peste 7% în primele nouă luni din 2011, după ce rezultatele semestriale indicau o creştere de 5% a acestora, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2010.

Practic, pe toate clasele principale de asigurări non-auto volumul subscrierilor a crescut: 7% la asigurările de bunuri şi daune la proprietăţi; 8% pe clasa de asigurări de răspundere civilă generală; 20% ăn cazul asigurărilor de sănătate; 15% pe clasa de asigurări de accidente persoane; 34% pe clasele de asigurări maritime, aviaţie şi transport. Ponderea afacerilor non-auto în total veniturilor din asigurări generale a crescut până la 29% la nouă luni, de la 22% cu un an ănainte.

Cu o pondere de 71%, asigurările auto rămân, însă, determinante în definirea tendinţelor evoluţiei afacerilor de asigurări generale ale companiei. Subscrierile pe clasa de asigurări Casco au continuat să înregistreze o contracţie, de circa 21%. În ceea ce priveşte activitatea de asigurări obligatorii RCA, primele brute subscrise de Allianz-Ţiriac s-au situat la 109 milioane de lei, în scădere faţă de 164 de milioane lei ăn acelaşi interval din 2011.

Activitatea de asigurări de viaţă şi-a continuat evoluţia pozitivă, primele brute subscrise indicând o creştere de peste 7%, până la un nivel de 72 milioane de lei în primele nouă luni din 2011, de la 67 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie din 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Allianz-Ţiriac Asigurări,
venituri
/actualitate/allianz-tiriac-asigurari-a-avut-o-scadere-de-16-a-primelor-brute-subscrise-in-primele-noua-luni-ale-anului-9015136
9015136
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.