Alina Gorghiu: Scandalul din coaliţie se termină cu o propunere USR PLUS pentru Ministerul Sănătăţii

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 aprilie 2021 79 afişări

Scandalul din coaliţie se va termina, probabil luni, cu o propunere a USR PLUS pentru Ministerul Sănătăţii, este de părere senatoarea PNL Alina Gorghiu. Pe de altă parte, deputata USR PLUS Cristina Prună refuză să spună dacă o nouă propunere a lui Vlad Voiculescu este în cărţi.

Alina Gorghiu: Scandalul din coaliţie se termină cu o propunere USR PLUS pentru Ministerul Sănătăţii

Deputata USR PLUS Cristina Prună a declarat, joi seară, la Digi24, că USR PLUS s-a pronunţat deja, afirmând că nu mai poate continua cu Florin Cîţu premier, în condiţiile în care Vlad Voiculescu nu a fost evaluat.

Întrebată dacă una dintre variantele USR PLUS pentru Ministerul Sănătăţii este Vlad Voiculescu, Prună a răspuns de mai multe ori că decizia aparţine forurilor de conducere.

Cristina Prună a evitat un răspuns clar şi la întrebarea dacă ar trebui schimbat acordul în coaliţie în aşa fel încât atribuţiile premierului să fie clar stabilite: „vom merge la şedinţa coaliţiei şi vom spune că nu mai putem avea încredere în Florin Cîţu. Dorim în continuare să guvernăm, dar fără Florin Cîţu”.

La rândul ei, senatoarea PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă scandalul se va termina luni, a răspuns: „părerea mea că da. Se va termina printr-o propunere făcută de USR PLUS pentru portofoliul sănătăţii. Este singurul gest responsabil pe care îl anticipez”.

Alina Gorghiu a declarat că, pe de altă parte, remanierea guvernamentală este un proces firesc, iar schimbarea unui ministru nu se face pe baza unor simpatii, ci pentru întărirea echipei guvernamentale.

„Nu poţi organiza miniguverne în interiorul unui guvern. Dacă de fiecare dată când un ministru e remaniat am cere schimbarea premierului, această ţară nu va putea fi guvernată niciodată. Niciun premier într-o ţară normală nu schimbă un ministru eficient şi performant. Un ministru bun ajută întreg cabinetul”, a spus Alina Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alina gorghiu,
coaliţie,
usr plus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.