Alimentele, băuturile şi tutunul au crescut afacerile din comerţul cu amănuntul la 6 luni cu 4,8%

Autor: Raluca Ghinea Postat la 04 august 2015 34 afişări

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele şase luni cu 4,8% ca serie brută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul avansului vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 11,5%, potrivit INS

La afacerile totale a mai contribuit majorarea cu 5,8% a vânzărilor cu amănuntul de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate. În schimb, vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În funcţie de seria ajustată la numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, volumul afacerilor din comerţul cu amănuntul a avansat cu 4,9%. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 10,6%, iar vânzarea carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 4,9%, în timp ce comercializarea de produse nealimentare a stagnat.

În iunie, afacerile din comerţ au crescut cu 4,2% faţă de mai, serie brută, susţinute de avansul cu 11,7% a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun. Pe de altă parte, comerţul cu carburanţi s-a redus cu 1,8%. Ca serie ajustată, creşterea afacerilor a fost de 1,7%.

Comparativ cu iunie anul trecut, volumul afacerilor a urcat cu 7,9%, serie brută, impulsionat de creşterile înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 22%, la cele de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate cu 1,3% şi la vânzările de produse nealimentare cu 1%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMERŢ,
INS,
/actualitate/alimentele-bauturile-si-tutunul-au-crescut-afacerile-din-comertul-cu-amanuntul-la-6-luni-cu-4-8-14662970
14662970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.