Nokia a vândut harţile Here către un consorţiu german

Postat la 03 august 2015 175 afişări

Nokia a vândut harţile Here către un consorţiu german

Hărţile Nokia au fost vândute pentru 2,5 miliarde de euro consorţiului producătorilor germani de maşini format din BMW, Audi şi Mercedes Benz, informează Reuters.

Fiecare partener va deţine o parte egală şi nici unul nu caută să dobândească interes majoritar.

"Hărţile digitale de mare precizie reprezintă o componentă esenţială a mobilităţii viitorului. Odată cu această achiziţie ne dorim să asigurăm independenţa acestui serviciu pentru toţi producătorii de vehicule, furnizori şi clienţi din alte industrii", a declarat Dieter Zetsche, şeful Daimler. 

"Pentru industria de automobile harta digitală reprezintă baza pentru noi sisteme de asistenţă şi pentru maşinile automatizate", au spus reprezentaţii companiilor.

În cursa pentru achiziţionare a fost şi Uber, serviciul de ride-sharing, dar a renunţat pe final.

Here Maps este harta digitală a Nokia, ce oferă informaţii de localizare pentru aproape 200 de ţări, în nu mai puţin de 50 de limbi şi este unul dintre principalii furnizori de cartografiere şi localizare de pe piaţă. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
harti,
nokia,
vanzare,
masini,
achizitie,
mercedes,
harta
/actualitate/nokia-a-vandut-hartile-here-catre-un-consortiu-german-14661509
14661509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.