Aliaţii lui Hugo Chavez îi aduc omagii, în timp ce occidentalii văd în moartea sa "un nou început"

Postat la 06 martie 2013 20 afişări

Principalii aliaţi latino-americani ai Venezuelei l-au comemorat pe preşedintele Hugo Chavez, calificat drept "om excepţional", a cărui "pierdere este irecuperabilă" pentru America de Sud, în timp ce Barack Obama a declarat că Venezuela "începe un nou capitol al istoriei sale".

Aliaţii lui Hugo Chavez îi aduc omagii, în timp ce occidentalii văd în moartea sa "un nou început"

 Regimul comunist cubanez a decretat doliu naţional pentru trei zile, aducând un omagiu principalului său aliat politic şi economic, care a fost spitalizat în ultimele două luni în Cuba, înainte să se întoarcă la Caracas, la mijlocul lunii februarie. "Chavez este şi cubanez! El s-a identificat cu dificultăţile şi problemele noastre şi a făcut tot ce a putut, cu o extremă generozitate (...) El l-a însoţit pe Fidel (Castro) ca pe un adevărat fiu, iar prietenia sa cu Raul (Castro) este profundă", a precizat guvernul într-un comunicat.

Preşedintele Barack Obama a declarat că Statele Unite îi susţin pe venezueleni după moartea conducătorului lor şi speră la "relaţii constructive" cu viitorul guvern al acestei ţări. "În momentul în care Venezuela a intrat într-un nou capitol al istoriei sale, Statele Unite continuă să susţină politicile care promovează principiile democratice, statul de drept şi respectarea drepturilor omului", a încheiat Obama.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hugo chavez,
aliati,
incepere,
timp,
deces,
venezuela,
obama
/actualitate/aliatii-lui-hugo-chavez-ii-aduc-omagii-in-timp-ce-occidentalii-vad-in-moartea-sa-un-nou-inceput-10644819
10644819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.