Alexe: 50 de milioane de copaci vor fi plantaţi în acest an

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 februarie 2020 82 afişări

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunţat, joi, că în acest an 50 de milioane de puieţi din pepinierele statului vor fi folosiţi pentru împădurirea a 13 mii de terenuri.

„Ministerul Mediului este pregătit pentru cea mai amplă campanie de împăduriri pe care a avut-o România în ultimul deceniu şi vreau să transmit tuturor că statul român este pregătit să ofere puieţi tuturor celor interesaţi de această campanie. Din cele 1.100 de pepieniere administrate de Romsilva vor pleca în acest an peste 50 de milioane de puieţi în cele 13.000 de şantiere care sunt astăzi la nivel naţional pregătite pentru această amplă campanie de împăduriri”, a spus Alexe.

Acesta a adăugat că apelul făcut către administraţiile publice locale deja dă rezultate, şi sunt foarte multe comune care au solicitat Ministerul Mediului să fie incluse în campania de împădurire din această primăvară.

Ministrul Mediului a anunţat că atât proprietarii privaţi, cât şi administraţiile locale, vor primi subvenţii pentru împăduriri.

Costel Alexe a participat, joi, la o acţiune de împădurire care a avut loc în pădurea Pustnicu, de lângă Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COSTEL ALEXE,
MEDIU,
IMPADURIRI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.