Alexandru Rafila, despre disputa cu Raed Arafat: „Cum pot eu să plătesc nişte servicii medicale despre care nici măcar nu sunt informat? În cazul comparaţiilor cu Ceauşescu, nu cred că a ales persoana potrivită”

Postat la 28 mai 2022 169 afişări

Alexandru Rafila, despre disputa cu Raed Arafat: „Cum pot eu să plătesc nişte servicii medicale despre care nici măcar nu sunt informat? În cazul comparaţiilor cu Ceauşescu, nu cred că a ales persoana potrivită”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Digi24, că, îşi doreşte ca disputa pe care o are cu secretarul de stat, Raed Arafat, legată de finanţarea serviciilor de urgenţă, să fie tranşată fie în guvern, fie în cadrul coaliţiei. De asemenea, oficialul a precizat că va face o solicitare şi la Curtea de Conturi pentru un punct de vedere legat de rezolvarea acestei situaţii.

Alexandru Rafila susţine că trebuie să finanţeze activitatea unor servicii – precum Ambulanţa şi unităţile de primiri-urgenţe – care, „nu au legătură cu urgenţa”, şi se află, în prezent, în subordinea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, condus de Raed Arafat.

„Ministerul Sănătăţii finanţează integral activitatea serviciilor de ambulanţă. Ministerul Sănătăţii finanţează integral activitatea unităţilor de primiri urgenţe şi acolo se întâmplă foarte multe lucruri la ordinul Departamentului de Situaţii de Urgenţă despre care noi habar n-avem, adică multe dispoziţii, decizii, care n-au de-a face cu urgenţa: deplasări de echipamente, de maşini, training-uri care scot oamenii din producţie şi aşa mai departe, sunt făcute fără informarea Ministerului Sănătăţii şi pot să vă pun la dispoziţie numeroase documente în acest sens. Şi noi plătim pentru aceste servicii”, susţine Alexandru Rafila.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
alexandru rafila,
raed arafat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.