ALERTA METEO. Cod Galben de viituri pe râuri din şase judeţe, până marţi, la ora 15.00

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 iunie 2023 131 afişări

ALERTA METEO. Cod Galben de viituri pe râuri din şase judeţe, până marţi, la ora 15.00

Hidrologii au actualizat avertizarea emisă duminică şi anunţă Cod galben de viituri pe râuri din şase judeţe, până marţi, la ora 15.00.

Astfel, începând de luni, de la ora 12.00, până marţi, la ora 15.00, intră în vigoare Codul galben pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Alb – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Criscior (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bârzava – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Gătaia (sector ȋndiguit – judeţul Timiş), Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş) şi Prahova – afluenţii bazinului mijlociu şi inferior (judeţele: Prahova şi Ialomiţa).

Sunt vizate fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viituri,
cod galben,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.