Alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului. Vizibilitatea ar putea să scadă mult

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 octombrie 2023 19 afişări

Autorităţile chineze au emis o alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului. Vizibilitatea ar putea să scadă dramatic, au avertizat specialiştii, potrivit Reuters.

Alertă maximă de poluare în nordul Chinei din cauza smogului. Vizibilitatea ar putea să scadă mult

Alertele au fost lansate marţi după ce smogul a învăluit marile oraşe din nordul Chinei. Populaţia a fost avertizată că vizibilitatea ar putea scădea la mai puţin de 50 de metri.

De aceea, autorităţile au luat unele măsuri care vizează în special traficul aerian, rutier şi naval. Totodată, oamenilor li s-a cerut să rămână în case.

Smogul care a cuprins nordul ţării este provocat de temperaturile ridicate. Acestea se apropie de 30 de grade Celsius în unele zone.

Poluarea excesivă provocată de activităţi industriale, transporturi şi incendii de vegetaţie a dus la agravarea situaţiei.

Smogul s-ar putea disipa începând de joi seară, au precizat meteorologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poluare,
smog,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.