ALERTĂ ANM: Temperaturile încep să scadă. Ninge duminică în Muntenia, vestul Dobrogei şi în Bucureşti/ Cod galben de ceaţă în şase judeţe

Autor: Ana Petrescu Postat la 10 februarie 2018 34 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că temperaturile vor scădea uşor în weekend, de la 9-10 grade la 1-4 grade. Duminică vor începe ninsorile, urmând să se depună în Muntenia şi vestul Dobrogei un strat de 5-10 centimetri de zăpadă, iar în Bucureşti între 3 şi 5 centimetri.

„Mâine (sâmbătă -n.r.) o să avem un ecart de la 0 grade în nordul Moldovei până la 8-9 grade în sud. În schimb în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar mai ales pe parcursul zilei de duminică, ne aşteptăm ca aria precipitaţiilor să se extindă pe partea de sud şi sud-est a ţării, mare parte din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, ceea ce înseamnă că în partea central sudică a Munteniei, poate chiar şi vestul Dobrogei, să se depună un strat de zăpadă în medie între 5 şi 10 centimetri. Iar la Bucureşti un strat de 3-5 centimetri. Deci începe ninsoarea şi în Capitală. Începem să avem cât de cât un decor de iarnă, numai că nu ţine mult. E până duminică seara, pentru că apoi, din nou, precipitaţiile se restrâng”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al ANM, Mihai Timu.

În schimb, chiar dacă vor fi uşoare intensificări ale vântului în următoarele zile, nu se anunţă viscol.

„O să bată puţin şi vântul, dar nu atât de tare la viscol. Sunt viteze între 45-55 km/h, cu uşoare intensificări pe partea de sud şi sud-est. Poate pe litoral să depăşească 60 km/h. Aşa, pentru câteva ore, poate să creeze un aspect de viscol, nu putem spune la 50 km/h, cu ninsoarea care o să fie. Temperaturile încep să mai scadă şi pe partea de sud. Dacă până acum am avut 9-10 grade, duminică vom avea cel mult între 1 şi 4 grade. Vor fi 2-3 grade şi la Bucureşti, deci este o răcire. Nu una dramatică, dar este”, a completat meteorologul.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare meteo de viscol şi ninsori moderate cantitativ pentru sudul şi estul Munteniei şi cea mai mare parte a Dobrogei, informarea fiind valabilă de duminică dimineaţă, de la ora 06.00 şi până luni dimineaţă, la ora 04.00.

Meteorologii avertizează că în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10-15 l/mp).

Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa.

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Pe litoral rafalele vor depăşi 60-65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte.

COD GALBEN de ceaţă în şase judeţe din sudul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionare cod galben de ceaţă pentru şase judeţe din zona de sud a ţării. Din cauza acestui fenomen, vizibilitatea este scăzută.

Astfel, sunt sub atenţionare cod galben de ceaţă judeţele Olt, Vâlcea, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi.

Atenţionarea este valabilă până la ora 10.

Din cauza ceţii, vizibilitatea este scăzută local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VREME,
METEO,
ANM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.