Alegerile parlamentare din Polonia: Duel strâns între liberali şi conservatori

Postat la 07 octombrie 2011 13 afişări

Duelul dintre liberali şi conservatori se anunţă strâns la alegerile legislative din 9 octombrie din Polonia, dar o sănătate economică relativ bună a acestei ţări într-o Europă afectată de criza datoriilor îi oferă un avantaj echipei premierului Donald Tusk.

Potrivit ultimului sondaj, Platforma Civică (PO) a premierului liberal şi proeuropean se va clasa pe primul loc, cu 36 la sută din voturi. Formaţiunea este urmată îndeaproape de principalul său rival, partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), creditat cu 32 la sută din voturi. În 2005, PiS a generat o surpriză câştigând alegerile legislative în timp ce sondajele anunţau o victorie a liberalilor. Rusofob, germanofob şi eurosceptic, acest partid este condus cu mână de fier de fostul premier Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui Lech Kaczynski, care a murit la 10 aprilie 2010 într-o catastrofă aeriană la Smolensk, în Rusia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
alegeri,
parlament,
liberali,
conservatori
/actualitate/alegerile-parlamentare-din-polonia-duel-strans-intre-liberali-si-conservatori-8845309
8845309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.