Alegerea noului Papă va aduce Romei venituri de 55 milioane euro în martie

Postat la 15 martie 2013 14 afişări

Alegerea noului Suveran Pontif ar putea fi o binecuvântare pentru Roma în vremuri de recesiune, hotelierii estimând că economia capitalei italiene va obţine în luna martie venituri suplimentare de 55 milioane euro datorită pelerinilor şi turiştilor care speră să îl vadă pe Papa Francisc.

Alegerea noului Papă va aduce Romei venituri de 55 milioane euro în martie

 După abdicarea surprinzătoare a Papei Benedict al XVI-lea, numărul persoanelor care au vizitat Roma a crescut simţitor, oferind economiei locale un sprijin neaşteptat într-o perioadă lipsită în alţi ani de activitate turistică intensă, potrivit Bloomberg.

Şi mai mulţi turişti sunt aşteptaţi pentru slujba de întronare a Papei Francisc, programată marţi, şi pentru sărbătorile pascale.

În aprilie 2005, ceremonia de învestire a Papei Benedict al XVI-lea a atras aproximativ 350.000 de persoane.

"Anticipăm creşterea numărului de vizitatori cu 10% luna aceasta", a declarat pentru Bloomberg preşedintele diviziei romane a asociaţiei hotelierilor Federalberghi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegerea-noului-papa-va-aduce-romei-venituri-de-55-milioane-euro-in-martie-10669169
10669169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.