Al-Qaida rămâne "ameninţarea teroristă dominantă" pentru Statele Unite

Postat la 20 august 2011 11 afişări

Al-Qaida rămâne "ameninţarea teroristă dominantă" împotriva Statelor Unite, în special din cauza reţelelor sale din Pakistan, Yemen şi Somalia, a anunţat joi Departamentul de Stat într-un raport anual.

"Deşi nucleul Al-Qaida din Pakistan a fost slăbit, capacitatea acestuia de a comite atentate regionale şi transnaţionale este menţinută", potrivit Raportului anual privind terorismul pe ţări, versiunea 2010. "Al-Qaida a rămas ameninţarea teroristă dominantă împotriva Statelor Unite în 2010", conchide documentul, care apreciază că nivelul de risc în Asia de Sud-Est este "ridicat". Gruparea extremistă rămâne ameninţătoare în special graţie ajutorului grupărilor aliate din Afganistan şi Pakistan, ca Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP) şi reţeaua Haqqani. TTP l-a susţinut pe Faisal Shahzad, care a încercat să detoneze o maşină-capcană în centrul oraşului New York, în Times Square, în mai 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
terorism,
sua,
al-qaida,
amenintare
/actualitate/al-qaida-ramane-amenintarea-terorista-dominanta-pentru-statele-unite-8633387
8633387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.