Al 15-lea bogat al lumii nu doarme noaptea de grija săracilor

Postat la 30 iunie 2014 141 afişări

Miliardarul Li Ka-shing din Hong Kong, cu o avere de 31,9 miliarde de dolari, care îl face cel mai bogat din Asia, s-a declarat, într-un discurs ţinut în faţa absolvenţilor Universităţii din Guangdong, Chian, îngrijorat şi lipsit de somn.

Al 15-lea bogat al lumii nu doarme noaptea de grija săracilor

"Am 85 de ani şi mă simt binecuvântat să văd în viaţă mai multe decât pot ţine minte şi să îmi amintesc mai multe decât am văzut. De ce nu dorm noaptea? Mă tem de inegalităţile care se adâncesc în averi şi oportunităţi, şi de faptul că, lăsate nesoluţionate, ar putea deveni "noua normalitate", le-a mărturisit Li Ka-shing studenţilor.

În lume, două treimi dintre adulţi (3,207 miliarde persoane) au active şi averi mai mici de 10.000 de dolari şi doar 32 de milioane de persoane deţin averi de peste un milion de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/al-15-lea-bogat-al-lumii-nu-doarme-noaptea-de-grija-saracilor-12860664
12860664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.