"Ai făcut atâta şcoală ca să te faci un speculant?” - povestea fondatorilor Dedeman, compania locală de 1,2 mld. euro

Postat la 02 iunie 2017 1414 afişări

Dragoş Pavăl a fost ales drept cel mai admirat manager din România în 2015 de către reprezentanţii mediului de afaceri local.

 El a povestit, în cadrul galei CEO Awards în care i s-a acordat acest premiu, despre primii paşi făcuţi în afacere, precum şi despre modul în care era văzută aceasta de părinţii celor doi fraţi, Dragoş şi Adrian Pavăl, la începuturile acesteia. 

 

”M-am născut undeva în nordul Sucevei, într-o familie numeroasă, cu mulţi copii. Mi-aduc aminte cum cu 23 de ani în urmă, am părăsit jobul pe care îl aveam, de puţin timp de altfel, şi am înfiinţat împreună cu fratele meu firma Dedeman. Într-o călătorie la ţară, în locul în care m-am născut, să-mi văd părinţii, i-am povestit tatălui meu despre ultima mea ispravă. M-a întrebat contrariat: Cum ai putut să demisionezi de la un job atât de bun? Cu ce te ocupi tu acum? I-am explicat că am închiriat un spaţiu de 16 metri pătraţi şi cumpăr produse - apăruseră atunci en gros-urile pe centura Bucureştiului, pun adaos comercial pe acestea şi le revând clienţilor care erau tot mai avizi de a cumpăra astfel de produse - penuria era imensă. Şi atunci, tatăl meu - îi văd şi acum privirea consternată -  îmi spune bine, am făcut aşa un efort ca tu să mergi la şcoală, să faci liceul, să faci cinci ani de facultate şi acum ai ales să te faci un speculant?”. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dedeman,
scoala,
poveste,
alegere,
cumparare,
companie,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.