Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană: Călătoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricând în 2013

Postat la 09 ianuarie 2014 43 afişări

Călătoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricând în anul 2013, în pofida creşterii numărului pasagerilor la nivel mondial, a anunţat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA), citată de AFP.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană: Călătoriile cu avionul au fost mai sigure ca oricând în 2013

 "Începutul anului 2014 marchează cea de-a 100-a aniversare a aviaţiei comerciale şi un record în materie de securitate", a anunţat AESA, care a consemnat anul trecut 17 accidente soldate cu 224 de victime.

"În 2013, accidentele mortale ale avioanelor de linie din întreaga lume au fost mai puţine la număr decât în ultimii cinci ani, cu 17 accidente înregistrate comparativ cu o medie de 27 pe an", explică instituţia cu sediul la Koln, în Germania, şi a cărei misiune este de a supraveghea siguranţa aeriană.

Agenţia subliniază că pe parcursul anului 2013 nu s-a înregistrat niciun accident în ţările membre ale AESA, care au operat în total circa şase milioane de zboruri comerciale şi au transportat peste 800 de milioane de pasageri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/agentia-europeana-pentru-siguranta-aeriana-calatoriile-cu-avionul-au-fost-mai-sigure-ca-oricand-in-2013-11873035
11873035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.