Erste: Amploarea relaxării monetare a depăşit aşteptările noastre

Postat la 08 ianuarie 2014 99 afişări

Amploarea relaxării monetare anunţată miercuri de Banca Naţională a României (BNR) a depăşit aşteptările analiştilor Erste, care anticipau în principal reducerea rezervelor minime obligatorii în lei.

Erste: Amploarea relaxării monetare a depăşit aşteptările noastre

 BNR a decis miercuri reducerea dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 3,75%, în timp ce rezervele minime obligatorii pentru lei au fost diminuate cu 3 puncte procentuale, la 12%, iar cele pentru valută cu 2 puncte procentuale, la 18%.

"Amploarea relaxării monetare a depăşit aşteptările noastre şi ale celorlalţi analişti. În timp ce restul analiştilor aşteptau o reducere a dobânzii cu 0,25 puncte procentuale, noi am pariat mai ales pe diminuarea rezervelor minime la lei", se arată într-o analiză a Erste.

Reducerea rezervelor pentru lei va elibera în piaţă aproximativ 3,5 miliarde de lei, în timp ce noul nivel al rezervelor pentru valută va îmbunătăţi lichiditatea în valută cu aproximativ 400 milioane euro, potrivit analiştilor băncii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/erste-amploarea-relaxarii-monetare-a-depasit-asteptarile-noastre-11870172
11870172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.