Agenţia de rating S&P trimite Italia la doi paşi de "junk"

Autor: Vlad Popescu Postat la 10 iulie 2013 46 afişări

Standard & Poor's (S&P) a coborât ratingul de credit al Italiei de la "BBB+' la "BBB", cu două trepte deasupra categoriei "junk", din cauza deteriorării perspectivelor economice şi problemelor din sistemul financiar, transmite Bloomberg.

Agenţia de rating S&P trimite Italia la doi paşi de "junk"

Perspectiva atribuită ratingului Italiei a fost menţinută la negativă, potrivit unui comunicat transmis de S&P.

Agenţia de rating a subliniat că, în pofida politicii monetare expansioniste a Băncii Centrale Europene, dobânzile reale plătite de companiile nefinanciare din Italia depăşesc nivelul anterior crizei financiare.

Măsurile de austeritate adoptate în ultimii ani în Italia au facilitat reducerea deficitului bugetar până sub pragul de 3% din PIB impus de UE, însă au înrăutăţit situaţia economic.

Economia italiană este în scădere de opt trimestre consecutive, iar şomajul a atins cel mai ridicat nivel din 1977.

În ultimele două luni, premierul Enrico Letta a propus creşterea TVA, aflată în prezent la 21%, şi a suspendat plata controversatei taxe pe propeitate introduse de fostul guvern condus de Mario Monti.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
RATING,
/actualitate/agentia-de-rating-s-p-trimite-italia-la-doi-pasi-de-junk-11113312
11113312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.