Află cum te poate ucide muncitul mai mult de opt ore pe zi

Autor: Matei Postat la 14 septembrie 2012 67 afişări

Dacă eşti obişnuit să pleci ultimul de la serviciu, un studiu nou referitor la timpul petrecut la birou te poate determina să-ţi regândeşti rutina zilnică, potrivit publicaţiei online forbes.com.

Publicată în Jurnalul american de epidemiologie, o cercetarea ştiinţifică recentă demonstrează că stresul, tensiunea arterială ridicată şi dietele nesănătoase alăturate orelor de muncă prelungite, pot fi cauza unor probleme serioase de sănătate.

Studiul a combinat rezultatele dintre mai multe studii făcute în decursul a cincizeci de ani şi a condus la ideea că statul prea mult timp la birou va avea ca rezultat o creştere a riscului bolilor de inimă cu 40-80% mai mult decât în cazul unei zile normale de muncă, de opt ore.

Conducătoarea cercetării, Dr. Marianna Virtanen şi echipa ei au strâns informaţii provenite de la 12 pacienţi diferiţi încă din anul 1958, când cercetătorii au observat că orele lungi de muncă se leagă de bolile pe care oamenii le suferă. În total, studiile au implicat mai mult decât 22, 000 de participanţi din Marea Britanie, SUA, Japonia, Suedia, Finlanda, Danemarca şi Olanda.

"Există numeroase mecanisme potenţiale care pot asocia lungile ore de muncă şi bolile de inimă" declară autorul studiului. "Unul dintre ele este expunerea prelungită la stres psihologic."

Cercetătorii au adăugat că alţi factori de stres pot fi hormonul stresului, cortizolul, obiceiurile alimentarea proaste şi lipsa de activitate fizică din cauza lipsei de timp liber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucide,
munca,
program
/actualitate/afla-cum-te-poate-ucide-muncitul-mai-mult-de-opt-ore-pe-zi-10071509
10071509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.