Afectat în continuare de lista neagră a Statelor Unite, Huawei spune că „obiectivul actual este să supravieţuim”, pe măsură ce veniturile se prăbuşesc cu 29%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 august 2021 87 afişări

Afectat în continuare de lista neagră a Statelor Unite, Huawei spune că „obiectivul actual este să supravieţuim”, pe măsură ce veniturile se prăbuşesc cu 29%

Grupul tech Huawei, care a intrat pe lista neagă a Statelor Unite în 2019, a anunţat că a înregistrat venituri de 320,4 miliarde de yuani (49,6 miliarde de dolari) în prima jumătate din 2021, de la 454 de miliarde de yuani în S1/2020, notează CNBC.

Huawei spune că marja de profit a crescut la 9,8%, iar rezultatele se află în linie cu estimările companiei.

Eric Xu, preşedintele prin rotaţie al Huawei, a declarat că firma şi-a stabilit deja obiectivele strategice pentru următorii cinci ani.

„Ţelul nostru este să supravieţuim, urmând să realizăm acest lucru într-un mod sustenabil”, adaugă Xu.

Fostul preşedinte american Donald Trump a introdus Huawei pe lista neagră a companiilor care nu pot încheia afaceri cu firmele din Statele Unite. De exemplu, Google nu a mai putut să-i ofere licenţă grupului Huawei pentru sistemul de operare Android.

Lista neagră blochează companiile americane să vândă sau să transfere tehnologie către Huawei, mişcările fiind posibile doar în cazul unei licenţe speciale. Astfel, decizia a lovit din plin abilităţile Huawei de a-şi proiecta cipuri şi de a face rost de alte componente de bază.

Rezultate istorice pentru Xiaomi: Gigantul chinez depăşeşte Apple în ceea ce priveşte numărul de smartphone-uri vândute în T2

Grupul cu sediul în Shenzhen a mai anunţat că veniturile diviziei de consum s-au prăbuşit de la 255,8 miliarde de yuani în 2020 la 135,7 miliarde anul acesta. Între timp, divizia de 5G şi infrastructură de telecomunicaţii a scăzut în prima jumătate a anului la 136,9 miliarde de yuani, de la 159,6 miliarde în aceeaşi perioadă din 2020.

Divizia enterprise a crescut de la 36,3 miliarde de yuani în prima jumătate de anul trecut la 42,9 miliarde în S1/2021.

Huawei încearcă să îşi salveze brandul şi îşi micşorează divizia de smartphone-uri

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
lista neagra,
sua,
venituri,
scaderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.