Wall Street jubilează după alianţa marilor bănci centrale

Postat la 16 septembrie 2011 18 afişări

Bursa de la New York a închis joi în urcare pentru cea de-a patra şedinţă consecutiv, măsurile coordonate anunţate de băncile centrale calmând temerile că sectorul financiar european se îndreaptă către îngheţarea pieţei de credit din cauza crizei datoriilor de stat, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a finalizat în creştere cu 1,66%, iar Standard & Poor's 500 a avansat cu 1,72%, în timp ce Nasdaq Composite a câştigat 1,34%. Acţiunile financiare au crescut puternic, după ce Banca Centrală Europeană a anunţat măsuri coordonate împreună cu alte mari bănci centrale de a îmbunătăţi lichiditatea în dolari pe pieţele europene, înlesnind finanţarea în monedă americană a băncilor din zona euro. Indicele sectorului financiar a urcat cu 2,6%, iar cel al industriei cu 1,9%. Acţiunile băncilor au înregistrat cele mai mari pierderi în ultimele săptămâni, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat. Indicele S&P 500 este în scădere cu 10% faţă de nivelul din 22 iulie, când a început corecţia recentă, însă a câştigat 4,8% în această săptămână, cea mai bună de la începutul lunii iulie.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
wall street,
banci,
alianta
/actualitate/afaceri/wall-street-jubileaza-dupa-alianta-marilor-banci-centrale-8760099
8760099
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.