Victorie rara pentru Nokia: Apple va plati drepturi companiei finlandeze pentu unele tehnologii

Postat la 14 iunie 2011 16 afişări

Nokia a reusit o victorie rara impotriva rivalului Apple dupa ce compania americana a acceptat sa plateasca pentru inceput o suma de bani si, periodic, drepturi de autor, pentru a pune capat unui litigiu privind unele tehnologii ale grupului finlandez folosite de producatorul iPhone.

Nokia a anuntat marti ca acordul va creste profitul din trimestrul al doilea, dupa ce avertizase la inceputul lunii mai ca va rata obiectivele, transmite Reuters. Actiunile companiei finlandeze au crescut cu 3% in deschiderea sedintei bursiere. Analistii au salutat vestea si considera ca incheierea litigiului cu Apple va permite companiei sa se concentreze pe business-ul de baza, care se confrunta cu obstacole serioase. "E prima veste buna pentru Nokia dupa mult timp. Acum se pot concentra pe afaceri, si in plus disputa s-a incheiat in favoarea lor", comenteaza un analist finlandez. Nokia a pierdut initiativa pe piata smartphone, dominata de iPhone si de telefoanele cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nokia,
victorie,
apple,
plata,
drepturi
/actualitate/afaceri/victorie-rara-pentru-nokia-apple-va-plati-drepturi-companiei-finlandeze-pentu-unele-tehnologii-8340770
8340770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.