Vestea buna cu care a venit la Bucuresti seful FMI: Ar putea fi nevoie de un nou acord

Postat la 31 martie 2010 11 afişări

Dominique Strauss-Kahn a primit aplauze intr-o tara nevoita sa faca ajustari dureroase pentru a trai din credite.

Presedintele Traian Basescu a discutat ieri cu seful FMI Dominique Strauss-Kahn ideea incheierii unui nou acord de finantare, preventiv de aceasta data, in conditiile in care Romania a imprumutat pana acum putin peste 9 mld. euro in cadrul aranjamentului financiar de 20 mld. de euro stabilit in primavara trecuta si care expira in 2011.

Strauss - Kahn a fost ieri la Bucuresti pentru o vizita de numai cateva ore in cadrul careia s-a intalnit cu toti oficialii romani, de la presedinte la premier, parlamentari si guvernatorul BNR, dar si cu studenti de la ASE Bucuresti.

"Cand vom incheia acest acord, cel mai probabil va vom solicita un acord stand-by de asistenta sau o linie de credit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata in ce priveste Romania, pentru ca este clar ca atat timp cat suntem intr-un acord cu dumneavoastra, Romania este mai credibila", i-a spus Basescu sefului FMI, un socialist francez.

Cititi mai multe declaratii facute de Strauss - Kahn pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/vestea-buna-cu-care-a-venit-la-bucuresti-seful-fmi-ar-putea-fi-nevoie-de-un-nou-acord-5790623
5790623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.