Unii romani muta economiile din banci in investitii imobiliare pentru a evita impozitul pe dobanzi

Postat la 29 iunie 2010 47 afişări

Impozitarea castigului din dobanzile bancare si instabilitatea cursului determina tot mai multe persoane sa renunte la banii plasati in banci si sa cumpere locuinte, potrivit consultantilor imobiliari, care afirma insa ca revenirea pietei este intarziata de masurile de austeritate.

"Exista o tendinta a cumparatorilor care au cash in banci sa investeasca in imobiliare. Face sens. Se impoziteaza dobanzile la depozitele din banci si cursul euro-leu nu este stabil. O investitie imobiliara in acest moment este oportuna pentru protectia resurselor de lichiditati. De obicei, investitiile se fac in imobile finalizate care pot fi achizitionate rapid", a declarat agentiei MEDIAFAX Ion Catutoiu, managing director al companiei imobiliare Real Time, din Bucuresti.

El precizeaza ca in ultimele luni locuintele au fost cumparate pentru folosinta proprie, insa de curand se observa o tendinta de achizitie in scop de investitie, mai ales ca preturile sunt considerate bune.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
TVA,
apartamente,
achizitie
/actualitate/afaceri/unii-romani-muta-economiile-din-banci-in-investitii-imobiliare-pentru-a-evita-impozitul-pe-dobanzi-6461284
6461284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.