Un grup de investitori vrea sa vanda actiuni Facebook de un miliard de dolari

Postat la 29 aprilie 2011 49 afişări

Un grup de investitori vrea sa vanda actiuni ale retelei de socializare Facebook in valoare de un miliard de dolari pe piata secundara de tranzactionare din SUA, pret care evalueaza compania la peste 70 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.

Tranzactia ar fi una dintre cele mai mari cu actiuni Facebook de pana acum si indica temerile unora dintre investorii initiali ca dezvoltarea companiei nu poate tine pasul cu avansul valorii de piata. Grupul de investitori a redus pretul, dupa ce initial a cerut o suma care evalua Facebook la 90 de miliarde de dolari. "La actualul pret, este destul de greu de justificat investitia. Este greu de crezut ca se va transforma intr-o companie de 270 de miliarde de dolari in urmatorii ani", a spus Sumeet Jain, partener la compania de investitii CMEA Capital. Tranzactia, care include titluri detinute de angjati ai Facebook, asteapta aprobarea conducerii, inclusiv a directorului general, Mark Zuckerberg, fondatorul companiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
investitori,
actiuni,
afaceri,
internet
/actualitate/afaceri/un-grup-de-investitori-vrea-sa-vanda-actiuni-facebook-de-un-miliard-de-dolari-8202103
8202103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.