Turismul, printre cele mai riscante sectoare pentru creditare

Postat la 20 octombrie 2011 13 afişări

Percepţia băncilor privind riscul de nerambursare a creditului s-a îmbunătăţit în al doilea trimestru pentru companiile din energie, agricultură şi industrie, iar băncile au adăugat pe lista celor mai riscante domenii firmele din turism, alături de cele din imobiliare şi construcţii.

"În funcţie de dimensiunea companiei, percepţia privind riscul de credit asociat corporaţiilor se află pe un trend descendent pentru al doilea trimestru consecutiv. Din categoria IMM, microîntreprinderile sunt în continuare identificate de majoritatea instituţiilor de credit (în procent net de circa 50%) ca având cel mai ridicat grad de risc", se arată într-un sondaj realizat de BNR la nivelul sistemului bancar din România.

Potrivit sondajului, cererea de credite a companiilor la nivel agregat a scăzut uşor în perioada aprilie-iunie faţă de primul trimestru, iar băncile anticipează că în trimestrul al treilea cererea de finanţare s-a menţinut la acelaşi nivel.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
banci,
perceptie,
risc,
creditare
/actualitate/afaceri/turismul-printre-cele-mai-riscante-sectoare-pentru-creditare-8883651
8883651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.