Topul tarilor europene cu cei mai fericiti locuitori

Postat la 26 ianuarie 2010 34 afişări

Danezii sunt europenii cei mai multumiti de viata pe care o duc, iar bulgarii, maghiarii si romanii cei mai putin multumiti de calitatea vietii lor, potrivit editiei de toamna a raportului national Eurobarometru.

In ciuda dificultatilor economice din ultimul an, in 24 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, mai bine de jumatate dintre locuitori sunt multumiti de viata pe care o duc. De asemenea, tinerii sunt mai multumiti cu propria viata decat persoanele mai in varsta, atat in Romania, cat si la nivelul intregii Uniuni Europene.

Astfel, in Romania, 53% dintre persoanele sub 40 de ani se declara multumite de propria viata, in timp ce procentul scade la 42% - cu 11 puncte procentuale mai putin - pentru categoria celor peste 40 de ani. La nivelul UE, aceasta diferenta se mentine - 81% la 76% respectiv - chiar daca este mai atenuata (doar cinci puncte procentuale).

Atat la nivelul intregii Uniuni, cat si in Romania, se observa diferente intre nivelul satisfactiei in ce priveste viata in general a persoanelor cu mai multa educatie fata de cei cu un nivel mai redus de instruire scolara. In Romania, 40% dintre persoanele care au terminat scoala inainte de 20 de ani sunt multumite de propria viata, in timp ce nivelul satisfactiei referitoare la viata proprie la persoanele care si-au incheiat studiile dupa 20 de ani este de 57%.

La nivelul Uniunii Europene, diferenta dintre satisfactia in ce priveste viata a celor doua grupe de educatie scolara este de 13%, inregistrandu-se 73% pentru respondentii cu nivel mai redus de educatie si 86% pentru cei cu un nivel mai ridicat de pregatire scolara. Pentru categoria celor care se afla inca la scoala, atat in Romania, cat si la nivelul intregii Uniuni, s-a constatat ca tinerii aflati inca la scoala sunt mai multumiti cu viata proprie decat restul populatiei, nivelul de satisfactie fiind de 64% in Romania si de 90% la nivelul UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Eurobarometru,
fericire,
Europa,
top
/actualitate/afaceri/topul-tarilor-europene-cu-cei-mai-fericiti-locuitori-5446565
5446565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.