Terenurile de langa Bucuresti au preturi intre 20 si 400 euro/mp

Postat la 28 februarie 2008 20 afişări

Preturile terenurilor din apropierea Bucurestiului variaza intre 20 si 400 de euro pe metru patrat, in functie de amplasare si de infrastructura existenta in zona, potrivit companiei imobiliare EuroMetropola

“Cea mai mare parte a terenurilor tranzactionate cu rapiditate in jurul Capitalei sunt cele cu suprafete cuprinse intre 500 – 2000 mp”, considera Cornel Farcuta, reprezentant departament terenuri, in cadrul companiei imobiliare EuroMetropola. Aceste parcele sunt solicitate de clientii din categoria medie-superioara, fie in scop personal, fie investitional.

“40% dintre cei care manifesta interes pentru terenurile de 500 – 2000 mp isi plaseaza banii pentru o viitoare investitie si 60% in interes personal. Tendinta pietei pe acest segment este de a creste procentul celor interesati de capitalul plasat in scop personal”, a mai spus reprezentantul companiei

Potrivit acestuia, cele mai multe cereri sunt pentru zona de nord, in localitati precum Otopeni, Corbeanca, Balotesti, Saftica, Moara Vlasiei, Caciulata, Tancabesti, Peris, Buftea, Crevedia si Darza, unde pretul terenului variaza intre 50 euro – 200 euro/mp.

Preturi similare se inregistreaza si in localitatile din sudul Capitalei, in special cele cu deschidere la DN4 (Frumusani si Popesti-Leordeni). "Datorita proximitatii de Capitala, localitatile Berceni si Vidra pozitionate la 10 kilometri, respectiv 17 kilometri de centrul Bucurestiului au constituit alte puncte de interes pentru potentialii cumparatori”. O alta zona cu potential ridicat, in opinia specialistului EuroMetropola este si zona de est, unde pretul terenurilor porneste de la 50 euro/mp si ajunge chiar la 400 euro/mp in Voluntari sau Afumati.

Alejandro Solano, directorul general pentru Romania al dezvoltatorului spaniol Hercesa Imobiliare si Reuven Havar, country manager al Africa Israel (AFI), declarau recent pentru BUSINESS Magazin ca unele terenuri din Bucuresti au preturi exagerat de mari, ceea ce ar putea duce la o stagnare a tranzactiilor cu terenuri.

Click aici pentru a citi mai multe despre acest subiect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
realestate,
imobiliare,
terenuri,
preturi,
Bucuresti
/actualitate/afaceri/terenurile-de-langa-bucuresti-au-preturi-intre-20-si-400-euro-mp-2420663
2420663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.