Terenurile agricole, investiţia supremă: Să fii un Soros al fermelor îţi aduce câştiguri de 16% pe an

Postat la 23 august 2011 7 afişări

Perry Vieth a muncit din greu la ferma unui vecin din Wisconsin în două vacanţe de vară, în 1972 şi 1973, în timpul liceului. Munca obositoare i-a pus în când să mergă la colegiu, să-şi construiască o carieră şi să nu mai trudească niciodată atât de mult pentru bani. Dar, după 38 de ani şi o carieră de avocat şi trader de instrumete financiare de venituri fixe, Vieth a revenit la fermă.

Doar că acum ferma este a lui. Ca fondator al firmei de investiţii Ceres Partners, Vieth supraveghează activitatea a 61 de ferme, evaluate la 63,3 milioane de dolari. El este atât de entuziasmat de investiţie că a renunţat în 2008 la un post în care avea în administrare active cu venituri fixe de şapte miliarde de dolari pentru firma de investiţii PanAgora Asset Management, pentru a se dedica fermelor lui, scrie revista Bloomberg. "Când am spus oamenilor că plec pentru a investi în terenuri pentru ferme, nu le-a venit să creadă. Va fi întotdeauna greu pentru Wall Street să înţeleagă. Nu este ca şi cum ai cumpăra acţiuni cu un calculator", spune Vieth. Este mult mai bine - explică investitorul. Ceres Partners înregistrează în medie câştiguri anuale de 16,4% după ianuarie 2008. Cea mai mare parte a câştigurilor provine din arendarea terenului agricultorilor şi din creşterea valorii acestuia. Un indice agricol al S&P pentru materii prime a crescut cu 5,3% anual din 2008 până în iunie 2011, în timp ce S&P 500 a coborât cu aproape 1%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
terenuri,
ferme,
castiguri
/actualitate/afaceri/terenurile-agricole-investitia-suprema-sa-fii-un-soros-al-fermelor-iti-aduce-castiguri-de-16-pe-an-8644469
8644469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.