Tepco a inregistrat cele mai mari pierderi ale unei companii japoneze, de 15 miliarde dolari

Postat la 21 mai 2011 14 afişări

Tokyo Electric Power (Tepco) a inregistrat in anul fiscal incheiat pe 31 martie pierderi de 1.250 miliarde de yeni (15 miliarde dolari), cele mai mari raportate vreodata de o companie japoneza din afara sectorului financiar, ca urmare a crizei nucleare declansate de cutremur, transmite Bloomberg.

Presedintele Tepco, Masataka Shimizu, si-a inaintat demisia in urma rezultatului si va fi inlocuit de Toshio Nishizawa, director operational al grupului de utilitati. In anul precedent, Tepco a inregistrat un profit de 134 miliarde de yeni. Pierderile Tepco le-au depasit pe cele de 812 miliarde de yeni consemnate in urma cu noua ani de Nippon Telegraph&Telephone. Centrala Fukushima Dai-Ichi de la nord de Tokyo a emis radiatii, iar cel putin un reactor din cele sase existente s-a topit, in urma cutremurului cu magnitudinea de 9 grade si a tsunamiului produse pe 11 martie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
japonia,
tepco,
pierderi,
companii,
fukushima
/actualitate/afaceri/tepco-a-inregistrat-cele-mai-mari-pierderi-ale-unei-companii-japoneze-de-15-miliarde-dolari-8277365
8277365
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.