SUA domină topul mondial al companiilor cu cea mai mare capitalizare de piaţă

Postat la 28 august 2012 18 afişări

Dominaţia companiilor americane în topul celor mai mari entităţi de afaceri la nivel mondial în funcţie de capitalizarea de piaţă este cea mai puternică din ultimul deceniu, după ce profiturile acestora au crescut mai rapid odată cu redresarea economiei globale.

Apple, IBM, Wells Fargo şi patru alte companii americane au intrat în acest top după 2007, numărul total al reprezentantelor din SUA ajungând la 14, dintr-un total de 20, transmite Bloomberg. Acestea au înlocuit în clasament Gazprom, China Petroleum&Chemical, Petroleo Brasileiro şi alte companii din Europa şi Asia. Din nouă companii intrate în top după 2007, numai BHP Biliton şi Nestle sunt din afara Statelor Unite.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
apple,
companii,
capitalizare
/actualitate/afaceri/sua-domina-topul-mondial-al-companiilor-cu-cea-mai-mare-capitalizare-de-piata-9987450
9987450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.