Standard&Poor's: Romania, perspectiva negativa

Postat la 27 octombrie 2008 8 afişări

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a redus luni ratingul Romaniei pentru imprumuturi in moneda straina pe termen lung cu o treapta, la "BB+", de la "BBB-", si calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectiva "Negativa".

"Scaderea ratingului reflecta intensificarea riscurilor asupra economiei reale a Romaniei, din cauza cresterii gradului de indatorare din sectorul privat si a dependentei de canalele de finanatare externe din ce in ce mai nesigure", se arata intr-un comunicat emis de agentia de rating.

"Autoritatile nu s-au ocupat de aceste provocari economice in continua crestere, atentia fiind concentrata pe alegerile generale... In absenta unor masuri politice concrete, economia Romaniei s-a supraincalzit, proces sustinut de cresterea puternica a creditului neguvernamental", se mai precizeaza in comunicat.

Totodata, cresterea asociata a cererii interne a contribuit la presiuni asupra cresterii salariale si o largire a deficitului de cont curent la 14% din PIB in 2007, pe fondul intensificarii importurilor, mai precizeaza reprezentantii Standard&Poor's.

 

Citi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
macroeconomie,
S&P,
rating
/actualitate/afaceri/standard-poor-s-romania-perspectiva-negativa-3381478
3381478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.