Sedinta de consolidare la BVB

Postat la 30 ianuarie 2008 1 afişăre

Dupa sedinta bursiera de astazi, miercuri, putem spune ca ne-am decorelat si de Asia si de Europa si asteptam sa reduca americanii de la Federal Reserve dobanda de referinta. Indicii BVB au terminat in crestere fata de ieri, insa lichiditatea continua sa fie redusa, mult sub media anului trecut.

BET a inchis sesiunea de tranzactionare cu o apreciere de 1,5 procente, crestere sustinuta in principal de saltul actiunilor Bancii Transilvania. Indicele blue-chipsurilor a ajuns la valoarea de 7.802 puncte. BET-C a urcat pana la 5,375 puncte, cu 0,8% mai mult decat ieri, iar BET-FI a reusit sa se majoreze cu 0,3 procente, pana la valoarea de 63.848 puncte.

Valoarea totala a transferurilor efectuate a fost de 8,2 milioane euro, cu 7,3 milioane euro aferente operatiunilor de pe piata principala. Suma este mai mica decat jumatate din media anului trecut, de aproximativ 17 milioane euro, si indica indecizie in randurile investitorilor. Acestia prefera sa nu efectueze nici o operatiunede vanzare sau cumparare, asteptand o directie mai clara a pietei.

Actiunile Bancii Transilvania s-au apreciat cu 4,2% astazi, pe fondul unor tranzactii in valoare de 6,3 milioane lei (1,7 milioane euro), principalul motiv fiind asteptarea rezultatelor financiare aferente anuliu 2007. Valoarea transferurilor a fost cea mai mare de astazi si a fost urmata in top de titlurile Bancii Romane pentru Dezvoltare, care au crescut 1% in urma unor operatiuni in valoare totala de 3,7 milioane lei (un milion euro). Sedinta de astazi este una dintre putinele in care tranzactiile cu SIF-uri nu ocupa primele locuri in topul valoric.

Moneda nationala a continuat aprecierea fata de euro, ajungand pana la un curs oficial de 3,72 lei/euro. In sedinta interbancara cotatiile leului s-au situat chiar mai jos, minimele ajungand pana 3,71 lei/euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/sedinta-de-consolidare-la-bvb-2356475
2356475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.