Scumpirea carburantilor schimba preferintele auto ale romanilor. Consumul, criteriul numarul unu

Postat la 25 martie 2011 9 afişări

Pretul nu mai este principalul criteriu de cumparare a unei masini. Recenta evolutie e pretului carburantilor la pompa i-a facut pe romani mult mai atenti la acest capitol.

Doua treimi dintre respondentii unui sondaj realizat de GfK in 2010 spun ca achizitioneaza un automobil in primul rand dupa consum. Urmatoarele criterii care dicteaza alegerea sunt, in ordine, marca (44%), pretul (44%), caracteristicile si performanta motorului (40%), precum si confortul (36%). Nu este de mirare ca romanii se uita in primul rand la consum, avand in vedere ca anul trecut carburantii s-au scumpit cu peste 15%, comparativ cu 13%, in 2009, potrivit datelor statistice oficiale. Cresterile de preturi au continuat insa si in 2011, pe fondul cresterii cotatiilor titeiului la nivel international, dar si al conflictelor sociale si politice din Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
preturi,
carburanti,
cumparare,
masini
/actualitate/afaceri/scumpirea-carburantilor-schimba-preferintele-auto-ale-romanilor-consumul-criteriul-numarul-unu-8095736
8095736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.