Saptamana se incheie bine la BVB

Postat la 28 martie 2008 6 afişări

"S-a incheiat cu optimism, iar trendul se va intoarce in perioada urmatoare. Eu sunt chiar surprins ca a durat atat de mult scaderea", spune Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust. Indicii au incheiat sedinta de astazi, vineri, in crestere, cu o urcare mai accentuata in ultima ora a sedintei.

Indicele BET a terminat cu un plus de 1,5%, cu valoarea de 6.964 puncte, iar BET-C cu o apreciere de 1,2%, ajungand pana la 5.002 puncte. O apreciere peste media pietei a fost consemnata de titlurile Erste Bank, care au urcat 4,7%, pana la 154,1 lei/actiune, majorarea fiind sustinuta de cresterea cotatiei la bursa din Viena. O alta banca, Banca Romana pentru Dezvoltare, a ocupat primul loc al celor mai tranzactionate titluri, transferurile efectuate cu actiunile bancii avand valoarea totala de 6,9 milioane lei. Actiunea BRD s-a apreciat 1,5%.

SIF-urile au crescut in medie 1,5%, apreciere reflectata de indicele BET-FI, insa nu au fost cele mai tranzactionate titluri, asa cum sunt de obicei, fiind devansate de cele doua banci. Lichiditatea sedintei a fost de 6,3 milioane euro, cu 5,5 milioane euro aferente tranzactiilor de pe piata principala.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/saptamana-se-incheie-bine-la-bvb-2494806
2494806
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.