Samsung si Apple pun capat dominatiei Nokia pe piata smartphone

Postat la 13 iunie 2011 24 afişări

Samsung Electronics va deveni in acest trimestru cel mai mare producator de smartphone la nivel mondial, devansand Nokia, care a dominat piata din 1996, potrivit estimarilor companiei financiare Nomura.

In trimestrul viitor, Nokia va fi devansata si de Apple, compania finlandeza urmand sa ocupe astfel doar pozitia a treia in clasamentul mondial, anticipeaza Nomura. "Nokia pare ca va ceda coroana smartphone catre Samsung si Apple. Mai mult, ne asteptam ca HTC sa ajunga aproape la acelasi nivel cu Nokia in 2012, ceea ce scoate in evidenta schimbarile de putere pe piata Asiei", considera analistii de la Nomura. Companiile de cercetare a pietei Gartner si Canalys se asteapta ca Nokia, creatoarea pietei smartphone prin lansarea, in 1996, a modelului The Communicator, sa piada pozitia dominanta in acest an. "Daca noile telefoane Nokia nu vor fi bine primite in trimestrul al treilea, in timp ce cererea pentru modelul Galaxy S2 este in crestere, Samsung ar putea devansa compania finlandeza si sa devina lider pe segmentul smartphone in acest interval", a declarat Carolina Milanesi, analist la Gartner.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
nokia,
smartphone,
samsung,
apple
/actualitate/afaceri/samsung-si-apple-pun-capat-dominatiei-nokia-pe-piata-smartphone-8338505
8338505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.