Romsym Data: Cifra de afaceri a scazut cu un million de euro in 2009

Postat la 09 martie 2010 40 afişări

Romsym Data, companie ce activeaza in domeniul securitatii informatiilor a inregistrat pentru 2009 o cifra de afaceri de 5,5 miliopane de euro, mai mica cu un million de euro fata de anul anterior.

"Pe fondul problemelor economice, companiile au aplicat corectii majore bugetelor IT. Romsym Data a identificat noi oportunitati de business, componenta de consultanta si servicii inregistrand o crestere semnificativa anul trecut. In acest context, cu toate ca veniturile din licențe au scazut semnificativ, profitabilitatea companiei s-a menținut la nivelul anului trecut. " a spus Razvan Balint, Director General - Romsym Data. Desi scader3ea a fost semnificativa, compania Romsys Data a avut acelasi nivel de profitabilitate.

"Serviciile de training si consultanta au in mod firesc o marja mult mai mare decat vanzarea de licente si in consecinta am reusit sa ne pastram acelasi nivel de profitabilitate ca in anii trecuti.", a mai spus Razvan Balint. In ceea ce priveste veniturile din licente ale Romsym Data, anul trecut au scazut cu aproximativ 30%, fata de 2008. "Principala cauza a acestei scaderi a fost determinata in special de exacerbarea pirateriei software.

Companiile si-au redus bugetele IT si multe dintre ele au inteles ca pot face o economie totala in ceea ce priveste licentele software. La urma urmei torentele si DC++ sunt instrumentele prin care se poate obtine software cu costuri zero." a mai precizat Razvan Balint Potrivit Business Software Alliance (BSA), pierderile din pirateria software au reprezentat aproximativ 250 milioane USD in 2008. Din aceste pierderi, Razvan Balint estimeaza ca aproximativ 10% sunt pierderi cauzate portofoliului de produse Adobe si Symantec. Romsym Data, ca principal distribuitor al acestor game de produse, a contorizat o mare parte din pierderea de 25 de milioanede dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Romsym Data,
companie,
afaceri
/actualitate/afaceri/romsym-data-cifra-de-afaceri-a-scazut-cu-un-million-de-euro-in-2009-5729091
5729091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.