Romanii vor soft pentru control parental

Postat la 09 ianuarie 2008 1 afişăre

Din randul utilizatorilor de computere, mai mult de 50% sunt de parere ca este necesara o aplicatie software prin care sa controleze accesul copiilor la internet sau, mai exact, la site-uri nepermise minorilor, conform unui sondaj realizat de Gecad Net.

Aplicatiile de control si monitoirizare a activitatii minorilor pe internet sunt din ce in ce mai cautate la nivel mondial, fiind puse pe acelasi nivel cu aplicatiile anti-virus si anti-spam de foarte multi utilizatori.In ceea ce priveste situatia din Romania, 24,6% dintre cei 400 de participanti la sondajul Gecad Net spun ca ar dori sa aiba o aplicatie dedicata pentru protectia copiilor, iar 27,9% cred ca aceste functii ar trebui sa fie incluse in pachetul de securitate anti-virus.

"Totusi, o astfel de solutie, oricat de buna ar fi, filtreaza cam 90% dintre site-urile cu continut neadecvat la care sunt expusi compii atunci cand folosesc internetul", crede Gabriela Menchea, director general in cadrul Gecad Net.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
software,
control parental,
Gecad Net
/actualitate/afaceri/romanii-vor-soft-pentru-control-parental-2328053
2328053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.