Romania salveaza rezultatele Holcim din Europa

Postat la 21 august 2008 5 afişări

Vanzarile de ciment din Europa ale producatorului elvetian Holcim s-au majorat in primul semestru din acest an cu 1,8%, cea mai mare rata de crestere fiind inregistrata in Romania: 22%

"In Europa, declinul mediului economic global a condus la o incetinire a cresterii in ultimele cateva luni. Cererea de materiale de constructii a scazut substantial pe unele piete. In Spania si Marea Britanie, activitatile de constructii rezidentiale au scazut drastic, in timp ce sectorul constructiilor din Europa de Est si Sud-Est a ramas un pilon esential al succesului economic. Dinamica activitatilor de constructii a fost evidenta mai ales in Romania, Bulgaria, Rusia si Azerbaidjan", se arata in raportul semestrial al Holcim.

 

Cea mai mare crestere a vanzarilor din Europa s-a inregistrat in Romania (+22%), urmata de Serbia (+9,7%) si de Bulgaria (+8,5%). Declinul imobiliar din Spania a facut ca vanzarile de ciment ale grupului Holcim sa scada cu 18,8% in primele sale luni. Vanzarile de ciment au scazut si in Rusia (-5,5%), scaderea fiind insa compensata de majorarea preturilor cu 77,2%, cea mai mare crestere de pe plan mondial din toate tarile in care Holcim este prezenta. Cresterea de pret pentru ciment pe plan local a fost in primele sase luni ale acestui an de 9,2%, potrivit raportului companiei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
vanzari,
Holcim,
rezultate,
ciment
/actualitate/afaceri/romania-salveaza-rezultatele-holcim-din-europa-2951314
2951314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.