Roche: Scadem cu 2%, dar mentinem tinta pentru 2008

Postat la 21 octombrie 2008 11 afişări

Producatorul elvetian de medicamente Roche, prezent si pe plan local, a raportat pentru primele noua luni ale anului vanzari de 33,3 miliarde de franci elvetieni (21,7 miliarde de euro), in scadere cu 2 procente fata de aceeasi perioada a lui 2007, si a anuntat ca isi mentine obiectivele financiare pentru intregul an.

Rezultatele financiare au fost afectate negativ de vanzarile in scadere inregistrate de tratamentul antiviral Tamiflu; vanzarile medicamentelor din portofoliul de oncologie, segment pe care Roche este lider mondial, au crescut cu 15% comparativ cu primele noua luni ale anului precedent, pana la 14 miliarde de franci elvetieni (9,1 miliarde de euro).

“Vanzarile ambelor divizii (Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics – n. red.) au crescut cu doua cifre, in moneda locala (in franci elvetieni – n. red.), peste media pietelor pe care actioneaza. Pe baza acestor performante, se confirma estimarile noastre pentru anul in curs”, a declarat Severin Schwan, CEO al companiei. Compania se asteapta, pentru intregul an curent, la o majorare de peste 5% a vanzarilor, excluzandu-le pe cele realizate de Tamiflu.

In Romania, Roche se afla foarte aproape de a-l devansa, din punctul de vedere al vanzarilor, pe liderul companiilor farmaceutice, GlaxoSmithKline (GSK), luptandu-se pentru prima pozitie cot la cot cu Novartis. Astfel, in perioada iulie 2007 – iunie 2008, primii trei mari jucatori de pe piata de profil – GSK, Roche si Novartis – si-au aliniat cotele de piata, la 6,9%, iar ultimii doi au realizat vanzari egale, de 443,1 milioane de lei (120,7 milioane de euro), potrivit datelor publicate de Cegedim.

Cititi aici mai multe detalii despre principalii jucatori de pe piata medicamentelor din Romania, precum si despre pierderile estimate de filiala locala pentru anul acesta.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
Roche
/actualitate/afaceri/roche-scadem-cu-2-dar-mentinem-tinta-pentru-2008-3344493
3344493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.