Roche: Comasarea spitalelor va creste nevoia de noi aparate de diagnosticare

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 martie 2011 17 afişări

"Vor fi mereu bani la minister, iar spitalele vor avea propriile bugete. Chiar daca exista acum instrumente, volumele mari de pacienti rezultate in urma comasarii vor necesita investitii in aparatura noua", a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Harald Wolf, directorul diviziei de diagnostic a companiei Roche.

In 2010, divizia de diagnostic a Roche Romania si-a crescut cifra de afaceri cu circa 10%, la 86,9 milioane de lei. Divizia functioneaza pe piata romaneasca de doi ani si s-a concentrat in acest timp pe incheierea de parteneriate cu o serie de spitale si clinici private, ce a inclus dotarea a doua laboratoare automatizate. Oficialii Roche anticipeaza o crestere a cifrei de afaceri si in 2011, mizand pe lansarea unor noi produse de diagnosticare a cancerului, dar si pe reforma demarata de autoritatile de resort.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat la inceputul anului lista cu spitalele propuse pentru comasare sau reprofilare. Cele 182 de spitale care intra in reorganizare au ca tel "optimizarea tratamentului pacientului", potrivit declaratiilor oficialului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roche,
diagnostic,
harald Wolf,
bilant
/actualitate/afaceri/roche-comasarea-spitalelor-va-creste-nevoia-de-noi-aparate-de-diagnosticare-8094261
8094261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.