Rezultatele ridica Bursa?

Postat la 29 februarie 2008 9 afişări

Bursa de Valori a inceput o noua sedinta de indecizie astazi, vineri. Cotatiile au deschis in scadere fata de ieri, dar au inceput sa creasca dupa jumatate de ora. La o ora de la startul tranzactionarii indicii BET si BET-C au trecut pe plus, iar BET-FI incearca sa recupereze pierderea.

Rezultatele pozitive ale Erste Bank, cu profituri in linie cu estimarile analistilor au facut ca actiunile bancii austriece sa fie cele mai tranzactionate, cu o crestere a pretului de 0,7% fata de ieri. Indicii au trecut pe plus odata cu aflarea vestilor Erste de catre toti investitorii, dar ramane de vazut daca aprecierea ca rezista si in ultima parte a sedintei.

Indicele BET a crescut 0,14% la o ora de la inceperea tranzactionarii, ajungand pana la valoarea de 7.582 puncte, iar BET-C s-a apreciat 0,02%, pana la 5.296 puncte. Indicele SIF-urilor BET-FI nu a reusit sa recupereze toata scaderea din startul sedintei, consemnand un minus de 0,3% in acelasi moment al zilei si o valoare de 62.287 puncte.

Lichiditatea pietei a ajuns la 2,6 milioane euro in prima ora de tranzactionare, cu 2,4 milioane euro aferente operatiunilor de pe piata principala. Este greu de crezut ca emitentii dela Bucuresti vor reusi sa termine pe plus sesiunea de astazi in conditiile in care burselel americane au incheiat sedinta de ieri in scadere cu circa un procent, iar cele europene au valori usor negative.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/rezultatele-ridica-bursa-2422705
2422705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.